Bill Gates'e Açık Mektup

Çok sayın William Henry Gates.


Bu satırları sizin bize sunduğunuz nimetlerinizden olan Microsoft Windows'un yüklü olduğu bir makineden yazıyorum. Bize 1985 yılından beri IBM'den sonra sunmuş olduğunuz bu yazılım ve yazılımlar gerçekten hayatımızı çok ciddi bir ölçüde kolaylaştırdı. Hele o "Görev Yöneticisi"niz... İnanılmaz gerçekten. Kimi zaman takılan bilgisayarlarımızda pencere kenarlarıyla falan ekranı masmavi yapabiliyoruz, hatta belki de "Explorer" hata verdiği zaman tıkladığımız an ilk önce ekranımız bembeyaz olurken, bir kaç saniye sonra da sadece duvar kağıdımızla gözgöze gelebiliyoruz. Ama o kadar kusur kadı kızında da olur...


Ayrıca belirtmeden edemeyeceğim. Ne zaman isminiz geçse aklımdan "Minesweeper"ı kazandığımız zaman, pencerenin üst tarafında beliren, güneş gözlüklü, "bad-ass" tip aklıma istemsizce geliyor.


Konuya geleyim. Ben çok amatör olarak, yazarlık, senaryo yazarlığı gibi meşgalelerle uğraşıyorum. Bir kaç yerden sağolsunlar başarılı olduğumu da söylemişlerdir. Ancak geleceğim olan bu uğraş belki de sizin yüzünüzden baltalanacak. Ve eminim benim gibi binlerce kişi bunu düşünüyordur.


Evet, tahmin ettiniz, zengin olduğunuz kadar zekisiniz de. "Solitaire"den bahsediyorum.

O küçük aptal kartlar yüzünden, kaç gencin ilhamı kaçtı, kaç ofisin kaç bilgisayarının kaç monitöründe bu oyun sırıtırken kaç emekçi kovuldu, işsiz kaldı, eve ekmek götüremedi, kaç yuva yıkıldı. Gecenin saat 2'lerinde 3'lerinde, finallere çalışmamız gerekirken, salyalar akıta akıta sol üstteki destelere tıkladık senelerdir. Yetti mi peki? Hayır. Daha da üstümüze gelmek zorundaydın değil mi? "Spider", "Hearts", "Freecell" falan. Ama sana bir şey söyleyeyim mi? Hiç biri "Solitaire" kadar bizden olmadı, olamayacak da.


Belki de makinelerin dünyayı işgal edeceğinin en mantıklı göstergesidir "Solitaire". Lütfen sana yalvarıyorum, bizi rahat bırak Bill. Solitaire'i de uninstall et şu cihazlarımızdan. Ekmeğimize dokunma Vilyım!


Saygılarımla

Utku Çalın


(Lan şu kupa 2'li de bi gelemedi!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder