Kan ve Dondurma



Gün geçmiyor ki, Britanya adasının başka bir şeyine hayran kalmayayım. Gün geçmiyor ki, İngiliz müziğinden sonra, absürt İngiliz komedileri de etrafımı sarmasın sevgili okur.

Konuya ufaktan el atacak olursam Simon Pegg'den başlayabilirim. Simon Pegg'i yaklaşık 2-3 yıldır aklımda olan Shaun of the Dead'i izledikten sonra tanıdım. Zombi filmlerine olan hayranlığım zaten ufak da olsa biliniyordu sanırım. Sonra bu filmle hastası oldum zaten yakışıklımın.

Sonra farkettim ki bu Shaun of the Dead yönetmeni Edgar Wright, yazarı Simon Pegg ve oyuncusu Nick Frost "Blood and Ice Cream Trilogy" diye bi üçleme peşindeler. İlk ayağı Shaun of the Dead...


Güzel ikili (soldan sağa) - Nick Frost & Simon Pegg

Shaun of the Dead, zombilerin yanısıra komedi ve t*şak geçme unsurunu da yanına alarak dikkatimi oldukça çekti. Bunu hatırlarsanız Zombieland de sonradan yapmaya çalıştı ve yalan söylemeyeyim çok çok çok başarılı oldu. Zombieland'i de ayrı severim. Shaun of the Dead de yapılan "zom-rom-com (Zombie, Romantic, Comedy)" oldukça orjinal bir fikir değil mi zaten allasen?

Shaun of the Dead bu arada Ice Cream Trilogy'nin çilekli Cornetto ayağını oluşturuyor. Hatırlarsanız Nick Frost'un karakteri Ed, Simon'ın karakteri Shaun'dan, çilekli cornetto istiyor.

SotD kadrosunda, Shaun ve Ed'in ev arkadaşları, ki kendisi ev sahibi gibi oluyor, Pete'i de harika ve zeki bi İngiliz komedyen Peter Serafinowicz canlandırıyor. Cidden harika bi adam o da, kendine ait Peter Serafinowicz Show'u var. Bizim Şahan Gökbakar'ın burada yapıp komik olamadığı program gibi. Bir Simon Cowell taklidi vardır ki, şu linkteki, süper cidden. Bu da var.


Üçlemenin vanilyalı cornetto'su Hot Fuzz. Pek bir şey söylemeye gerek yok. SotD'i izledikten sonra oldukça mırın kırın ettim ama, eninde sonunda izleyebildim. Akabinde "keşke daha erken izleseymişim" dedim.

Aynı kadrodan, dünyanın en absürt polisiye filmi. SotD izleyen herkesin izlemesini isterim gerçekten. Edgar, Simon, Nick üçlüsü cidden en sağlam üçlülerden. İzledikçe bu üçlü yanılarına Peter Serafinowicz oğlanı da alıp böyle beraber gezsinler diyor insan.

Mesela Simon Pegg, yine çok sevdiğim "How To Lose Friends & Alienate People" filminde de oynamış, ancak tek başına zevk vermemişti. Her ne kadar yanında, Jeff Bridges gibi muhteşem bir adam olsa da, popülarizme yenilmiş bir Amerikan komedisinde oynamış görünmekten kurtulamadı. Hey yavrum, cümleye gel. Aynı filmde Kirsten Dunst ve Megan Fox da vardı. Konuk oyuncu olarak en sevdiğim komedi dizilerinden, yine bir Britanya dizisi "The IT Crowd"dan Chris O'Dowd (Roy) ve Katherine Parkinson (Jen) vardı.


Şimdi üçüncü filmi bekliycez artık; The World's End. Şu an çekim aşamasında değil ama Simon-Nick ve Edgar üçlüsü anons ettiler. O zamana kadar üçleme dahilinde olmayan bir başka Simon Pegg ve Nick Frost filmi "Paul" ile oyalanacağız.


Not: Simon Pegg, "Planet Terror" adlı güzide QT/RR yapımında da herhangi bir zombiyi oynamıştı.


Bu arada ufak bir bilgi ekleyeyim. Hugh Laurie de, ya da çoğunun bildiği gibi söyleyeyim Dr. Gregory House da, Britanya komedisi çıkışlıdır. Yine harika bir komedyen olan Stephen Fry ile "A Bit of Fry and Laurie" programı yapardı.



Konuyu kapatmadan önce önerimi yapayım. İngilizlerin müziği kadar, komedyaları da oldukça başarılıdır. The IT Crowd, The Peter Serafinowicz Show, A Bit Of Fry and Laurie'ye de şans vermenizi isterim. Hepsi "yutup" adlı güzide sitemizde bulunmakta...

***farkındaysanız Monthy Python'dan bahsetmedim, ona ayrı bir yazı düşünüyorum***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder